Blackjack spelregels

Blackjack-spelregelsAls je het blackjack spel wilt gaan spelen dan is het goed om de blackjack spelregels te kennen. Graag bespreken we de regels van het blackjack spel met je. Het is belangrijk om te weten wat de blackjack benodigdheden zijn, de waarde van de blackjack kaarten, het doel van het spel en ook hoe het spel moet verlopen. Het is goed om hiermee bekend te zijn. In dit artikel zullen we de waarde van de kaarten doornemen bij het blackjack spel en ook het doel van het spel. Hiermee heb je de basis van het spel al te pakken.

Direct Blackjack spelen

Het doel van het blackjack spel

Het doel van het spel is om simpelweg 21 punten te krijgen met je kaarten. Als je meer dan 21 punten hebt dan zal je kapot gaan en heeft de bank gewonnen. De inzet en de kaarten gaan dan direct naar de bank.

De hoogste kaartcombinatie van het spel zijn een aas en een tien. Het is de blackjack. Hiermee win je altijd. Het kan trouwens ook een aas en een plaatje zijn.

kaartenDe waarde van de kaarten bij het blackjack spel

De waarde van de kaarten zijn gebaseerd op de nummers en op de afbeeldingen op de kaarten. Het maakt niet uit welke kleur of welk symbool de kaart heeft. Er zijn geen jokers bij het blackjack spel.

De volgende waarden gelden bij de kaarten :

Kaart Waarde
2 02 punten
3 03 punten
4 04 punten
5 05 punten
6 06 punten
7 07 punten
8 08 punten
9 09 punten
10 10 punten
Boer 10 punten
Vrouw 10 punten
Koning 10 punten
Aas 01 of 11 punten

De waarde is dus gelijk aan de punten welke erop staan. Alleen de plaatjes zijn tien punten waard. De aas is een of elf punten waard. Hiermee is het mogelijk om de blackjack te krijgen.

Een zachte hand of een harde hand?

Een zachte hand bij blackjack is een hand met een aas die als 11 punten geteld kan worden. Natuurlijk zijn de kaarten niet meer dan 21 punten samen.
Een harde hand bij blackjack zijn eigenlijk alle andere handen. Het is goed om deze twee termen te kennen bij het blackjack spel.

Laten we een aantal voorbeelden geven bij het blackjack spel.

De hand (6 + 10) zorgt voor een harde 16 punten.

De hand (6 + 2 + 9) zorgt voor een harde 17 punten.
De hand (A + 9) zorgt voor een zachte 20 punten.
De hand (A + A) zorgt voor een zachte 12 punten.
De hand (A + A + 6) zorgt voor een harde 18 punten.
De hand (A + 7 + 2) zorgt voor een zachte 20 punten.

begin met winnenKen de regels en start met spelen!

Het blackjack spel is niet zo moeilijk. Het is nog goed om te weten dat je twee dezelfde kaarten kunt splitsen en dat je hiermee nog gemakkelijker een prijs kunt winnen. Kies ervoor om te starten met een aantal proefronden om daarna met je eigen geld te gaan spelen.